Nega mahsulotimizga shakar qo'shmaymiz?
20.09.2022
Статья

Nega mahsulotimizga shakar qo'shmaymiz?

Texnologiya va taraqqiyot asrimizda odamlar sog'lom ovqatlanish va turmush tarzi haqida ko'proq o'ylashmoqda. Faqat o'z hayotiga befarq odam oziq-ovqat sifati uning sog'lig'iga ta'siri haqida o'ylamaydi. Gippokrat aytganidek: “Sen nima yeysan, o‘shasan!”

Mahsulotning tarkibi va uning xossalari sog'lig'imizga, umuman olganda, hayotimizning sifati va davomiyligiga bevosita ta'sir qilishi hech kimga sir emas. Biz sog'lom mahsulot tarkibi haqida gapirayotganimiz uchun biz mijozlarimiz tomonidan tez-tez beriladigan savolga javob bermoqchimiz, nima uchun shakar qo'shmaymiz?

Demak, shakar. Taxminan 160 yil oldin, bu mahsulot birinchi marta Evropaga olib kelingan va juda ko'p pul sarflagan. U tom ma'noda "oltinning vazniga arziydi" va faqat dorixonalarda sotilgan. Faqat boy odamlar shakar sotib olishga qodir edi. Xo'sh, bizning davrimizda bu juda arzon mahsulot, ammo ayni paytda juda zararli. U ko'rinmas jim qotilga o'xshaydi, asta-sekin, lekin bizning tanamizga juda katta zarar etkazadi. Qaysi birini aytib beramiz.

Shakar — bu ajoyib energiya manbai. Bu, ehtimol, shakar haqida ijobiy deyish mumkin bo'lgan narsadir.  Ma'lumki, bu mahsulot  yuqori darajada tozalangan, oson hazm bo'ladigan uglevoddir. Shakar hech qanday biologik ahamiyatga ega emas, kaloriyalardan boshqa hech narsa yo'q - 100 g/380 kkal.

Bundan tashqari, shakar -

Tananing himoya funktsiyalarini kamaytirishga yordam beradi (deyarli 20 marta);
Onkologiya rivojlanishini qo'zg'atadi;
Glyukoza/insulin darajasining keskin oshishiga yordam beradi;
Qandli diabetga olib keladi;
Semizlik jarayonining boshlanishiga yordam beradi;
Soxta ochlik hissini kuchaytiradi;
Hazm qilish jarayonini sekinlashtiradi;
Tana tomonidan kaltsiy/magniyning so'rilishini kamaytirishga yordam beradi;
Organizm B vitaminlarini qabul qilishni to'xtatib qo'yishiga yordam beradi;
Energiya zahiralarining kamayishiga yordam beradi;
Erta qarish jarayonining boshlanishiga va ajinlar paydo bo'lishiga olib keladi;
Tishlar, teri va sochlarning holatini keskin yomonlashtiradi.
Ko'rib turganingizdek, ro'yxat juda ta'sirli, shuning uchun sog'lom ovqatlanishning birinchi qoidasi shakardan voz kechishdir. Shakar o‘rniga tabiiy asal qo‘shib, yeryong‘oq, yong‘oq aralashmasi, yong‘oq pastasi va findiq pastasi kabi pastalarimizni tayyorlashda shunday qildik.

Asal juda qadimiy delikates hisoblanadi. Vitaminlar va minerallarning boy manbai bo'lgan asal tanamizga bebaho foyda keltiradi. Va uning uglevod tarkibi fruktoza va shakarga muqobil bo'lgan glyukozadan iborat bo'lib, ular organizm tomonidan mukammal tarzda so'riladi va tish emaliga zarar bermaydi?

Asalning immunitetni oshirish, oshqozon va ovqat hazm qilish tizimining faoliyatini yaxshilash, tanani kaltsiy bilan ta'minlash, shuningdek, yurak-qon tomir tizimining faoliyatini yaxshilash va sifatini yaxshilash kabi foydali xususiyatlari barchamizga ma'lum. qon. Asal ham tabiiy antibiotik bo'lgan yagona mahsulotdir.
Biz yuqori sifatli asal topish vazifasini oldik. Keyin esa bir necha avlodlar davomida asalarilarni ko‘paytirish va tabiiy yuqori sifatli asal yetkazib berish bilan shug‘ullanib kelayotgan Timofeyevlar oilasining irsiy asalarichilari (ularning telegram kanali) timsolida bizga omad kulib boqdi.

Umid qilamizki, nima uchun mahsulotimizda shakar ishlatmasligimiz, balki tabiiy asal qo‘shilishi haqida yetarli dalillar keltirdik?

Ammo shuni eslatib o'tmoqchimizki, MODERATDA HAMMA NARSA YAXSHI! Chunki eng foydali mahsulot ham suiiste'mol qilinsa, organizmga tuzatib bo'lmaydigan zarar keltiradi.

To'g'ri ovqatlaning, sotib olayotganda mahsulot tarkibiga e'tibor bering va sog'lom bo'ling!

Остались вопросы?

Savollaringiz bormi?

Shaklni to'ldiring va menejerlarimiz barcha savollaringizga javob berish uchun siz bilan bog'lanadi