Uyda bodom unini qanday tayyorlash mumkin?
Bodom uni nimadan tayyorlanadi? Albatta bodomdan! Shuning uchun u bodomning barcha afzalliklarini saqlab qoladi. Bodom unining tarkibidagi minerallar yurak, buyrak va jigar faoliyatini normallashtiradi. Ko'p miqdordagi foydali vitaminlar va makro-mikroelementlar tufayli bodom uni inson immunitetini yaxshilaydi, uni viruslar va bakteriyalardan himoya qiladi. Va yana bir narsa - bodom unida glyuten moddasi bo'lmaydi(!)
Iste'mol qilishga tayyormisiz? Unda boshlaylik, asosiysi retseptga rioya qilish va yaxshi kayfiyatda bo'lishdir.
Suvni qaynatib olish;
Bodomlarni suv ostida yaxshilab yuvib tashlang;
Bodom ustiga qaynoq suv quyib, 5 daqiqaga qoldiring;
Bodomlarni to'kib tashlang va sovuq suv bilan yuving;
Keyin yana bodom ustiga qaynoq suv quyib, 5 daqiqaga qoldiring.
Suvni to'kib tashlang.
Bodom yong'oqlarini tozalang.
Tozalangan yong'oqlarni toza sochiqga o'tkazing va sochiq namlikni yutguncha kuting.
Bodomlarni pishirish qog'ozi bilan qoplangan pishirish tepsisiga joylashtiring.
Duxovkani 100 gradusgacha isitib oling.
Bodomlarni duxovkada 20 daqiqa davomida quriting, vaqti-vaqti bilan aralashtirib, aylantiring va ularning holatini tekshiring. Agar siz oq bodom unini xohlasangiz, sariq rangga aylanmasdan oldin bodomlarni duxovkadan olib tashlang.
Yong'oqlarni sovutib qo'ying.
Sovutilgan bodomlarning bir qismini oling va ularni blenderga soling.
Bodomlarni 8 soniya davomida maydalang, lekin undan oshmasin, aks holda bodom yog'ni chiqaradi va qalinlashadi.
Olingan bodom unini elakdan o'tkazing.
Qolgan bodom yong'oqlarini blenderda maydalang.
Blenderda maydalashni takrorlang va kerakli miqdordagi bodom unini olmaguncha elakdan o'tkazing.
Mana, bodom uningiz tayyor!
Siz uni ko'plab mahsulotlarning retseptlarida ishlatishingiz mumkin - xamir ovqatlar, kekslar, shirinliklar va boshqalar.
Savollaringiz bormi?
Shaklni to'ldiring va menejerlarimiz barcha savollaringizga javob berish uchun siz bilan bog'lanadi